NIEUWS VAN HET WIJKTEAM

 

We leven in rare tijden. Het coronavirus slaat hard toe en brengt veel problemen en zorgen met zich mee. Tegelijkertijd is er een mooie beweging ontstaan van omzien naar elkaar. Mensen denken daarbij vaak in projecten. Lunchpakketten bezorgen, applaudisseren voor de medewerkers in de zorg, telefoondiensten. Prachtig!

Toch kan er ook heel veel dicht bij huis, gewoon door je ogen en oren open te houden. Wie woont er in de straat die wel wat hulp of aandacht kan gebruiken? En op welke manier kun je dat doen? Biedt je hulp aan, maar vul het niet in! Misschien vindt die oudere straatgenoot het juist wel heel fijn om zelf even boodschappen te doen, om buiten te zijn en mensen te zien. Misschien heeft een jonge moeder het juist heel moeilijk om boodschappen te doen nu de winkels oproepen om alleen te komen. Ook een vrolijk kaartje bij iemand in de bus doen kan iemands dag opfleuren. Bak koekjes met de kinderen, stop ze in een leuk doosje en bel even aan bij iemand om te laten zien dat je aan hem of haar denkt. Of ga even met de schoffel door de tuin en maak een praatje, op veilige afstand natuurlijk. Zo is onze opbouwwerker Frans Sleegers de laatste tijd bezig geweest en dat werd enorm gewaardeerd.

Inmiddels staat de zomer voor de deur. Ook de vakantieperiode zal anders dan anders zijn, met meer mensen die thuisblijven. Bedenk dat de lontjes wel wat korter kunnen worden. Heb wat begrip voor de buren, iedereen wil wel eens barbecueën of muziek luisteren, jij toch ook? Heb je er echt last van, bespreek dit dan op een later moment. Niet als je boos bent! Het helpt als je aangeeft waar je last van hebt, maar ook wat de ander zou kunnen doen om jou tegemoet te komen. Probeer samen concrete afspraken te maken.

Maak je je zorgen over gezondheid, geld, werk, overlast of de samenleving? Blijf er niet alleen mee zitten. Je kunt altijd bellen naar wijkteam Noord van de LEVgroep: 0492 598988. We zijn gewoon aan het werk, en ook aanwezig in de wijk!

#Corona, we doen het samen!

Met een hartelijke groet van het wijkteam van de LEVgroep,

Lindi Jansen

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord