NIEUWS VAN DE BUURTPREVENTIE Juli 2020

Beste wijkbewoners,

Voor ons allemaal zijn dit moeilijke tijden, velen zagen hun dierbaren lange tijd niet, kleinkinderen hun oma en opa niet en voor mensen met een partner in een verpleegtehuis was en is het nog heel moeilijk. Een knuffel kan eigenlijk niet en alles is op afstand.

Zelf doe ik vrijwilligerswerk in een zorgcentrum, met heel veel plezier. Vorig jaar hebben we nog met de bewoners van de verpleegafdelingen een uitstapje gemaakt. Een van de hoogbejaarde dames pakte op een gegeven moment mijn hand vast en bleef die vasthouden. Na het uitstapje gaf ze mij een kus en bedankte ze mij voor de leuke middag. Ze was even weer jong. Nu is ze helaas overleden aan corona, zoals zo velen uit onze omgeving.

Veel van de mannen en vrouwen die in de zorg werken hebben veel moeite met alle mensen die overleden zijn. Ik wil hun bedanken. Jullie hebben er voor gezorgd dat veel ouderen een mooie oude dag hadden. Met veel inspanning en goede zorg zijn ze heel oud geworden. Helaas kom je dan iets tegen wat wint van ons, het virus.   

Helaas zie ik nu dat mensen, vooral ouderen die zich gezond voelen, het niet meer zo belangrijk vinden om afstand te houden. Het resultaat is dat nu ook daar doden vallen. 50 cm is geen 1,50 meter.

Ik heb zelf gezien hoe ouderen elkaar kunnen besmetten, houd onder alle omstandigheden afstand!! Alleen dan kunnen we deze slag winnen!

Ad van de Buurtpreventie

Beste wijkbewoners,

Onze activiteiten in de volgende maanden zijn vooral gericht op het onder de aandacht brengen van de kwetsbaarheid van de bewoners. Hierbij kijken wij speciaal naar de ouderen in de wijk.                                                                 

*Er is in augustus/september een deur aan deur actie in de Pannehoeve i.s.m. onze wijkboa, Teun.                                                                                               *In september houden we een witte voetjesactie waarbij we ook in gesprek gaan met de bewoners van de wijk. Dit i.s.m. politie en wijkboa.

De buurtpreventie Helmond Noord is dit jaar uitgebreid met de aansluiting van buurtpreventie Haverveld / Jeruzalem. Het zou een goede zaak zijn als het tussenliggend gebied (de Schilders- en Dichterswijk) zich hier ook bij zou aansluiten.

Graag ontmoeten wij mensen die als straatcoördinator mee willen denken en doen. Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruik maken u te vragen mee te werken aan een veilig Helmond Noord. Buurtpreventie Haverveld / Jeruzalem kan nog mensen gebruiken.

U kunt hiervoor contact opnemen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Buurt preventieteams Bloem- en Paardenvelden en Haverveld / Jeruzalem.

Beste bewoners,
 

Wij zijn de Bewonersorganisatie Bloem- en Paardenvelden Noord, een leuk groepje bewoners van deze wijk dat zich inzet voor alle bewoners van Bloem- en Paardenvelden Noord. Maar wij kunnen dit niet alleen en vragen daarom alle bewoners mee te werken om samen ervoor te zorgen dat onze wijk zoals hij nu is blijft bestaan.

Eerst en vooral is onze taak als bewonersorganisatie om u als huurder bij te staan en te bemiddelen als er problemen zijn ontstaan met de verhuurder, Woningbouwvereniging Volksbelang. Waarom kunnen wij dit oplossen voor u? Wij worden gezien als een serieuze gesprekspartner tussen huur en verhuurder en hebben één keer per kwartaal een onderhoud met Volksbelang om eventuele problemen door te nemen en daar waar nodig is op te lossen. Ook wordt er dan besproken wat er eventueel veranderd of verbeterd kan worden in onze woning of woonomgeving. Ook hebben wij aanspreekpunt Elske van Osch bij Volksbelang, die we altijd kunnen bellen als wij zaken eerder willen doorspreken.

Daarnaast proberen we mee te denken met verschillende groeperingen in Helmond Noord. Wij nemen deel aan de Projectgroep en werken verschillende keren per jaar samen met wijkvereniging Samen Actief.

Namens Bewonersorganisatie Bloem- en Paardenvelden Noord,

Thea van Lieshout
Louis Claassen
Lilianne van der Linden

Contact via Thea van Lieshout: 06-12338550 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord