Bewonerscommissie Haverveld-Jeruzalem e.o. een autonome commissie tussen de bewoners organisatie van Woningbouw Vereniging Volksbelang.
Onze commissie heeft zijn oorsprong in het verre verleden. Kort na de bouw van deze wijk begin jaren ‘50 werd er al snel, een voor die jaren vrij uniek, bewonerscomité opgericht. In 1977 werd het in het slop geraakte comité nieuw leven ingeblazen, uit onvrede over het slechte onderhoud van onze woningen. Comité Jeruzalem werd in het leven geroepen.

Enige jaren en procedures verder, de huuradviescommissie en zelfs het ministerie van volkshuisvesting waren er bij betrokken, kregen onze woningen, met mede- en goede samenwerking van Woningbouw Vereniging Volksbelang in 1982-1983 een flinke opknapbeurt. Toen de opknapbeurt achter de rug was, werd alles op een laag pitje gezet en werd Buurtvereniging Jeruzalem opgericht. Wel werd door enkele leden van het comité contact gehouden met W.B.V. Volksbelang.

In 1994 werd door het rijk het Besluit Beheer Sociale Huursector, B.B.S.H, in het leven geroepen. De bedoeling hiervan was dat huurders de gelegenheid kregen tot participatie, ”meepraten en meedenken”, met de verhuurder en gemeente. In 1996 hebben enkele bewoners het initiatief genomen en afspraken gemaakt met W.B.V. Volksbelang om weer tot een zeer actieve organisatie uit te groeien. Bewoners Organisatie Jeruzalem was een feit.

Met W.B.V. Volksbelang en andere organisaties werden goede afspraken op papier gezet en ondertekend in een convenant. Een van de afspraken die wij toch even naar voren willen halen is dat het woningenbestand van Volksbelang in complexen zou worden opgedeeld, om zodoende tot een evenredige verdeling van woningen te komen, welke door even zoveel organisaties zou worden vertegenwoordigd. Onze Bewoners Organisatie werd daardoor uitgebreid met Weth. Ebbenlaan oneven nummers, Akkerstraat en Goorkesdijk. Uit dat gedeelte hebben enkele leden zich gemeld om actief deel te nemen in het bestuur van onze organisatie en zo werd Bewoners commissie Haverveld-Jeruzalem e.o. geboren.

Onze prioriteiten bestaan in hoofdzaak uit veiligheid en leefbaarheid van ons complex. Ook hierover hebben wij met Volksbelang goede afspraken gemaakt en we proberen gezamenlijk dit zo goed mogelijk te bewerkstelligen.
Verder hebben wij een afvaardiging in Projectgroep Helmond Noord, Platform Helmondse Bewoners Organisaties en natuurlijk regelmatig overleg met W.B.V. Volksbelang om zodoende goed op de hoogte te blijven van het volkshuisvestelijk gebeuren, de leefbaarheid en de veiligheid. Zo kunnen we tijdig instappen als er het een en ander in ons complex staat te gebeuren.

Het bestuur van Bewoners commissie Haverveld Jeruzalem e.o.:

Voorzitter: Thwan Slegers
Secretaris: Paul Teeuwen e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester: Willy Otgens
Bestuursleden: Hans Olijslagers en Tini van Dijk

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord