Filmmiddag

Donderdag 22 februari  aanvang 14.00uur

Entree  2,50 

Zorgcentrum De Eeuwsels

Kinderdisco Vrijdag 23 februari

de avond start om 19.00 en eindigt op 21.00 uur

 

Wij zijn vanaf nu ook op facebook te vinden; Kinderdisco Wijkcentrum De Boerderij.

Elke maand organiseren we in Wijkcentrum De Boerderij een kinderdisco voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar oud. Doordat we de entreeprijs laag houden en gereduceerde tarieven voor snoep,chips en frisdrank hanteren (geen alcohol natuurlijk), kunnen de kinderen voor weinig geld een fantastische avond beleven.

Elke maand draait DJ Patrick de laatste nieuwste hits, maar ook Gouwe Ouwe hits komen op deze avond voorbij!!! En naast goeie muziek hebben we ook vette disco verlichting, lasers en een rookmachine. Je kunt dus lekker uit je dak gaan.

Bij binnenkomst krijgen de kinderen een bonnetje, waarmee ze ook nog kans maken op een leuk prijsje! 

Ook aan de veiligheid is gedacht: tijdens de disco is er continue toezicht op de kinderen en kunnen ze NIET naar buiten.

Laco Jeugddarten Wijkcentrum De Boerderij

Zaterdag 24 Februari  12.00-16.00 uur

Familiedag met artiest in de Pannehoeve

Zondag 25 februari14.00 - 16.00 uur

entree gratis, consumpties tegen betaling met zorgboogmuntje

Stamppottendag in het Jan Vissermuseum

zondag 25 februari  12.00-17.00 uur

gratis entree

Het Jan Vissermuseum organiseert in het kader van hun themadagen voor de elfde maal stamppotdag. Er worden drie soorten stamppot bereid, wortel, zuurkool en boerenkool, naar keuze met spek, worst, hachee of gehaktballen. Tijdens deze gure dagen mag een kop stevige SNERT (erwtensoep) zeker niet ontbreken.

De themadagen zijn een mooie gelegenheid om de bezoeker op een ludieke wijze kennis te laten maken met gebruiken en gewoontes uit het verleden.

Stamppot ofwel Petazzi, was naast de broodmaaltijd, een belangrijk bestanddeel van de maaltijd op het Oost-Brabantse platte land. Hoofdingrediënt van alle soorten stamppot is de aardappel. Als het beschikbaar was maakten verschillende soorten gedroogd en gerookt spek, ham en worst de stamppot extra lekker. Niet ongebruikelijk was om de pan midden op tafel te zetten en daar met de hele familie zonder gebruik van servies uit te eten (denk hierbij aan de aardappeleters van Vincent van Gogh).

Tijdens het bezoek is er gelegenheid om tegen een kleine vergoeding van de stamppotten te proeven. Ook onze ambachtelijke bakkerij is tijdens deze dag in bedrijf. De geur van versgebakken brood zal u doen watertanden.

Op deze themadag is de toegang tot het museum gratis, een mooie gelegenheid om ook onze uitgebreide collectie landbouwwerktuigen, evenals onze verzameling brandweervoertuigen, te bezichtigen.

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond, nabij zwembad De Wissen. 

 

Niet in Gods Naam !    Isaac en Ismaël

maandag 26 februari  20.00 in de Bethlehemkerk

Religieus extremisme, geweld en terreur beheersen het nieuws in de 21e eeuw. Rabbi Jonathan Sacks onderzoekt de wortels van dit geweld in de wereldreligies. Met argumenten uit de psychologie, geschiedenis, filosofie, theologie en de ethiek toont hij aan dat religie niet de oorzaak van geweld kan zijn. Sterker nog: religie moet deel worden van de oplossing en een antwoord vol compassie bieden.Hoe gastvrij zijn de Bijbelverhalen in het Bijbelboek Genesis? Sachs leidt ons door die verhalen heen op een verrassende en heldere manier: een eye-opener!

 o.l.v. Ds. Corine Beeuwkes-v. Ede

Frietmiddag  

Woensdag 28 Februari 12.00-13.00 uur

in de Gasterij van de Pannehoeve


Soep, frites met snack, nagerecht.  € 8,00 per keer. Aanmelden een dag van te voren via Jos Mies 0492-508193. 

Kienavond in Wzc De Eeuwsels

Dinsdag 27 Februari  18.30

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord