Samen wonen en/of werken wij in Helmond-Noord

En dus willen we allemaal het beste voor de wijk. Maar toch is het niet voor iedereen duidelijk of we dat wel allemaal willen en zijn er hier en daar (kleine) ergernissen te horen. Dit kan zijn :

- Overlast van hondenpoep
- Parkeergedrag van wijkbewoners
- Te snel rijden in de wijk door wijkbewoners

Bovenstaande voorbeelden zijn ontstaan door het gedrag van de eigen wijkbewoners en ervan uitgaande dat iedereen het beste wil met de wijk, zou dat eigenlijk niet kunnen gebeuren. Maar helaas … zo zit de wereld niet in elkaar. De stadswacht is de instantie die bovenstaande overlast kan handhaven en aanpakken maar de stadswacht werkt alleen op basis van meldingen. Dus er zit niets anders op dan of je buurtbewoners aanspreken op hun gedrag of de stadswacht inschakelen.
Melden bij de stadswacht kan op onderstaande manieren;
1. Even bellen naar telefoonnummer 845970
2. of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
3. of via twitter https://twitter.com/volgstadswacht

Lees meer: Ergernissen, wat doe je er mee

Samen wonen wij in Helmond-Noord

Helmond-Noord is een vrij grote wijk met 11.756 inwoners ( datum 1 januari 2012) met  de woonbuurten Eeuwsels, Binderen en  Bloemvelden. Daarom ook dat het bestuur van de St. Projectgroep Dagelijks Beheer Helmond-Noord in haar wijkactieplan het gaan werken met werkgroepen, heeft opgenomen als plan voor 2013.

Inmiddels zijn er een vijftal  werkgroepen geformeerd rondom de thema’s: Wonen, Groen, Zorg en Activiteiten en Verkeer en veiligheid. Belangrijke taak voor de werkgroepen is het verdelen van de vele werkzaamheden  over meerdere mensen die zich gaan specialiseren op een deelgebied wat uiteindelijk de wijk en haar inwoners alleen maar ten goede komt.

Thea van Lieshout en Angelique Raaijmakers- v.d. Pol zijn gestart met de werkgroep Wonen. Onder wonen valt vrij veel zowel op fysiek terrein maar zeker ook op sociaal terrein, denk aan :
- de openbare ruimte ( wegen, lantaarnpalen, inrichting etc)
- de huizen , huur en koop.
- de leefbaarheid ( is het fijn wonen?)
- betrokkenheid  ( communicatie richting wijkbewoners)

Lees meer: Introductie

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord