Samen wonen en/of werken wij in Helmond-Noord

En dus willen we allemaal het beste voor de wijk. Maar toch is het niet voor iedereen duidelijk of we dat wel allemaal willen en zijn er hier en daar (kleine) ergernissen te horen. Dit kan zijn :

- Overlast van hondenpoep
- Parkeergedrag van wijkbewoners
- Te snel rijden in de wijk door wijkbewoners

Bovenstaande voorbeelden zijn ontstaan door het gedrag van de eigen wijkbewoners en ervan uitgaande dat iedereen het beste wil met de wijk, zou dat eigenlijk niet kunnen gebeuren. Maar helaas … zo zit de wereld niet in elkaar. De stadswacht is de instantie die bovenstaande overlast kan handhaven en aanpakken maar de stadswacht werkt alleen op basis van meldingen. Dus er zit niets anders op dan of je buurtbewoners aanspreken op hun gedrag of de stadswacht inschakelen.
Melden bij de stadswacht kan op onderstaande manieren;
1. Even bellen naar telefoonnummer 845970
2. of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
3. of via twitter https://twitter.com/volgstadswacht


Maar dan hebben we ook nog ergernissen in onze wijk die te maken hebben met de openbare ruimte en dan kan je denken aan een lantaarnpaal die niet werkt, stoeptegels die scheefliggen, bestrating die kuilen vertoont , een zitbank die te vies is om op te zitten.
Voor deze ergernissen kan je de gemeente Helmond inschakelen en dat kan op onderstaande manieren ;
1 Digitaal via een meldformulier op www.helmond.nl
2 Telefonisch via telefoonnummer 140492
3 Per mail via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4 per app: BUITEN BETER

Afbeeldingsresultaten voor buitenbeter app

Open de app, maak een foto, de locatie controleren en vul de omschrijving in.

 

Mocht je nu gemeld hebben en geen verbetering zien of niet weten hoe te handelen dan mag je ons als werkgroep wonen natuurlijk altijd benaderen. Want samen wonen en/of werken we in Helmond-Noord en alleen maar samen kunnen we het mooier maken!

Met vriendelijke groet,
Werkgroep wonen
Thea van Lieshout , mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol , 06-55975954 of angelique. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord