Weer even een berichtje van de HWG Helmond-Noord.

Op het moment dat ik dit bericht schrijf is het weer mooi weereEn gaan we er met zijn allen weer op uit met onze trouwe viervoeters

Op 1 april heb ik een overleg gehad met verschillende werkgroepen en de stadswacht vanuit onze wijkraad Helmond-Noord.
Daar kwam uit naar voren dat de stadswacht tegenwoordig controles uitvoeren op het gedrag van de hondenbezitter, maar vooral of iemand een opruimmiddel bij zich heeft. En dat wil zeggen ALTIJD bij je hebben, dus de veel gehoorde reactie “mijn hond heeft net gepoept en heb het dus gebruikt” gaat niet meer op. Je moet er vanuit gaan dat een hond meerdere keren moet poepen en dus moet je ook meer “zakjes” bij je hebben. Dus let daar op als je geen bekeuring wil krijgen en die zijn niet mis.

Ook komt in dit overleg naar voren dat de stadswacht uit gaat van de meldingen die ze ontvangen, dus blijf de stadswacht voeden met reacties/klachten die je tegenkomt in de wijk dan kunnen zij gerichter in de wijk er naar gaan kijken

Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0492845970 via twitter @volgstadswacht en er is een nieuwe App. In de Appstore en Android.

Ook is HWG Helmond-Noord weer bezig met de scholen en de kinderen om een hondenpoepactie te houden zodat de kinderen vlaggetjes kunnen prikken in de poep die op de verkeerde plek ligt. Hier doen we binnenkort ook verslag van.

Je kan HWG Helmond-noord ook op FB vinden Hondenwerkgroep Helmond-Noord daar maken we ook regelmatig een evenement om te gaan wandelen dus meld je aan en geef ons reacties uit je wijk waar je tegen aan loopt, dan geven wij het door aan de gemeente.
Ook zoeken wij nog medestanders die ons willen helpen met onze activiteiten.

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord