Oproep  Oproep  Oproep  !!

De gemeente Laarbeek en de gemeente Helmond willen samen plannen maken voor het gebied aan de oostzijde van de Aarlese brug en de Bundertjes. Ze willen mogelijkheden scheppen voor beperkte recreatie.Het gaat dus ook om het hele groene gebied tussen de Muziekbuurt en de Vogelbuurt en het oude kanaal.

Een heel mooi en uniek natuurgebied pal tegen onze wijk. Maar ook een heel kwetsbaar gebied.

Misschien ontstaan er wel hele mooie plannen, waar ook onze wijk veel aan kan hebben, maar misschien ook niet. Dat hele proces zou dus gevolgd  moeten worden door bewoners, zodat ook wij er baat bij hebben en er blij van worden.

Daarom zoeken wij mensen die zich mede willen inzetten, dat proces willen volgen en de belangen van de bewoners van Helmond Noord, alsmede de gevolgen voor het natuurgebied, in de gaten willen houden.  

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 44620141

 

Zoals bekend is de werkgroep een half jaar geleden gehalveerd van twee naar één persoon naar aanleiding van de verhuizing van het heel gemotiveerde en inspirerende lid van de werkgroep Vincent van Doremaele. Gelukkig zijn wij nu al een aantal maanden verrijkt met drie nieuwe leden, Theo Jilissen, Josef van Stiphout en Marleen van den Reek.

Zodoende gaan wij elke eerste zaterdagochtend om 09.30 uur op pad met iedere keer weer nieuwe en verrassende, maar vooral ook grote oogsten aan allerhande (zwerf)afval. Ook vele andere wijkbewoners doen steeds meer op individuele basis mee aan het opruimen van afval, dat ze onderweg door de wijk of in de Bundertjes tegenkomen. De wijk wordt er zienderogen beter van!

De bronafbeelding bekijken

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord