WERKGROEP GROEN EN ZWERFAFVAL Juli 2020

 

Wij zijn een enthousiaste groep van inmiddels zeven dames en heren die elke maand met grijpers en afvalzakken door Helmond Noord en in de Bundertjes op pad gaan op zoek naar zwerfafval. De eerste zaterdag van de maand om 09.30 uur staan we klaar bij de poort van Natuurtuin de Robbert (aan het begin van de Kemenadelaan).  Dan gaan we op pad en iedere keer wordt er veel ‘geoogst’. En niet alleen op de bekende plekken rond De Bus en bij het Zwembad. We vinden steeds nieuwe hotspots en we doen vaak verrassende ontdekkingen. Naast alle soorten afval komen we complete dumpingen tegen. Pleisterplaatsen van hangjeugd en overnachtingsplekken van zwervers geven ons regelmatig handenvol werk. En wat wij niet aankunnen geven wij door aan de gemeente. De maandag erna wordt alles dan netjes via Senzer opgeruimd.

Onderweg komen we veel wijkbewoners tegen die zonder uitzondering hun waardering voor ons werk uitspreken en steeds meer zelf meedoen met het opruimen van afval bij een wandelingetje of bij het uitlaten van de hond. Al ergeren wij ons wel regelmatig aan de gevulde poepzakjes die wij uit de struiken moeten vissen. Maar goed voorbeeld doet goed volgen. Onze wijk ziet er steeds beter uit. Helmond Noord kan de vergelijking met andere delen van de stad goed aan!

Helmond Noord is groot en wij kunnen niet elke maand de hele wijk bestrijken. Dus… heb je zin en heb je tijd. Kom onze gezellige groep de volgende keer versterken. Na afloop, tussen 11.00 en 11.30 uur, staat in de Robbert de koffie klaar. Wat let je?

Tot ziens, Kees Lütkemeijer

Zaterdag 4 juli is de volgende opruimdag.

Oproep  Oproep  Oproep  !!

De gemeente Laarbeek en de gemeente Helmond willen samen plannen maken voor het gebied aan de oostzijde van de Aarlese brug en de Bundertjes. Ze willen mogelijkheden scheppen voor beperkte recreatie.Het gaat dus ook om het hele groene gebied tussen de Muziekbuurt en de Vogelbuurt en het oude kanaal.

Een heel mooi en uniek natuurgebied pal tegen onze wijk. Maar ook een heel kwetsbaar gebied.

Misschien ontstaan er wel hele mooie plannen, waar ook onze wijk veel aan kan hebben, maar misschien ook niet. Dat hele proces zou dus gevolgd  moeten worden door bewoners, zodat ook wij er baat bij hebben en er blij van worden.

Daarom zoeken wij mensen die zich mede willen inzetten, dat proces willen volgen en de belangen van de bewoners van Helmond Noord, alsmede de gevolgen voor het natuurgebied, in de gaten willen houden.  

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 44620141

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord