ZOMER VAKANTIE

 Het vakantieseizoen staat alweer voor de deur. Inbrekers hebben dan vaak geen vakantie gepland. Zij hebben in deze periode hoogseizoen. Wanneer u op vakantie gaat, laat dit dan uw buren weten, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Vraag eventueel aan hen of zij hun (2e) auto op uw oprit willen zetten. Dit geeft de indruk dat u toch thuis bent.

Vraag aan een goede bekende of hij/zij uw brievenbus regelmatig leeg wil maken. Zorg dat er ’s avonds ergens een lampje brand, MAAR NIET ALLEEN IN DE WOONKAMER. Afwisselen is hierbij het credo.

Ik zou het eigenlijk niet meer hoeven te zeggen maar, “Sluit uw woning elke keer met de huissleutel, wanneer u uit huis gaat en trek hem niet alleen dicht”.

Kijk ook eens bijvoorbeeld of er in uw wijk takjes tegen buitendeuren worden gezet of kleine papiertjes tussen de deur zitten. Hieraan kan een inbreker zien of de betreffende deur elke dag gebruikt wordt. Inbrekers bedenken steeds weer nieuwe methoden om te controleren of u wel of niet op vakantie bent.

Wanneer het in uw wijk nog niet georganiseerd is, probeer een WhatsApp groep op te starten. Informatie kunt u krijgen bij de gemeente of ga naar de site:  https://www.buurtpreventiehelmond.nl/contact .

In veel wijken bestaat zo’n WhatsApp groep al een tijdje. Sluit u hier bij aan. Het beste anti inbraak bent uzelf. Houd samen uw wijk in de gaten en stel elkaar op de hoogte als u wat vreemds ziet wat u niet vertrouwt.  

Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantie toe.  

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen. 

Met vriendelijke groet, Teun Kuijpers RSE

 wijk BOA Helmond Noord / Inbraakpreventie adviseur Helmond

    0492 845970;   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

 www.stadswachthelmond.nl

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord