Op bezoek bij de familie Kuijpers, Kanaaldijk NO 120

Wat een geweldig rijtje woningen (5) staan daar aan het Kanaal. Op goed geluk bellen we aan en wij zijn zeer blij dat we aan de keukentafel mogen zitten en onder het genot van een kopje koffie/thee een klein uurtje met elkaar kunnen praten.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Kanaaldijk 120Wij woonden in de Eikendreef maar het was daar druk met vrachtverkeer. We kregen ons eerste kindje en vonden het benauwd met een te klein tuintje. Al wandelend zagen we dit huis te koop staan. Mijn vrouw was meteen enthousiast maar het was een Rijksmonument en dat wilde ik eerst allemaal uitzoeken. Maar het zijn zo’n mooie huizen, zo uniek…dat kom je nergens tegen. Aan de voorkant lig je tegen het water aan en achter hebben we een enorme tuin en alleen maar natuur.

Tijdens onze eerste bezichtiging vielen we gelijk voor de charmes van dit huis. Wel zagen we dat er nog veel moest gebeuren om het naar onze smaak in te richten. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de basis in orde was.

We besloten dan ook om meteen een bod uit te brengen en dat was maar goed ook want er waren meer gegadigden. En zo is het gekomen dat wij in maart 2004 hier zijn gaan wonen, tot onze grote vreugde. We hebben alles verbouwd en naar eigen smaak ingericht. 7 jaar geleden hebben we aan de achterzijde uitgebouwd met respect voor de oude elementen en in overleg met de monumentencommissie. Onze tuin is 65 meter diep (!!)..tja, geweldig dus. Het hele huis is onderkelderd met 5 multifunctionele kamers.


Wij wonen nu met 5 gezinnen in de 5 huizen aan de Kanaaldijk N.O. en elk gezin heeft 3 kinderen en we zijn/ voelen ons als een kleine gemeenschap in een grote gemeenschap. Wij wonen op nog geen 5 minuten afstand van de stad en alle voorzieningen. Wij en niemand in deze rij wil ergens anders wonen, zeggen we nu…
Het is niet officieel bekend vanaf wanneer deze huizen die Rijksmonument zijn, bestaan maar zover als wij het weten bestaan ze volgend jaar 100 jaar !!! Dus dat willen we wel gaan vieren, hoe dat weten we nog niet maar misschien lezen jullie dat volgend jaar ergens.
Francois, Mayke, Nienke, Jelske en Jurre Kuijpers.

Wij bedanken de familie voor de gastvrijheid en als we ook bij jou op bezoek mogen komen, dan horen we dat heel graag.
Thea en Angelique,

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord