Thea van Lieshout en Angelique Raaijmakers- v.d. Pol, leden van de werkgroep wonen, zijn samen met Louis Claassen op bezoek geweest bij het Cloosterpark , het vroegere Broederklooster aan de Ruusbroeclaan. Wij gaan van tijd op tijd op bezoek bij mensen in Helmond-Noord voor een praatje. Mogen we ook een keer bij u komen? Laat het ons weten via Thea van Lieshout (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel naar Angelique 06-55975954. 

Deze keer: Cloosterparc

Wij gaan eerst in gesprek met Fred vanAerle, de bewonersconsulent (beheerder) van het appartementencomplex wat in eigendom is van Woonzorg Nederland.
Cloosterparc is van Woonzorg Nederland die nog 330 appartementgebouwen elders in Nederland heeft. Woonzorg is gespecialiseerd in 55 plussers. De mensen die hier wonen , wonen geheel zelfstandig dus er wordt geen zorg door Woonzorg geleverd maar de woningen zijn wel met het oog daarop gebouwd dus brede doorgangen etc.

Cloosterparc bestaat nu 5 jaar en bestaat uit 3 losstaande gebouwen, Cloosterstaete, Broederklooster en de Kloostertoren met in totaal 95 appartementen en beschikt over een parkeergarage en centrale ontmoetingsruimte en een omringende grote tuin.
De huren zijn bovengemiddeld en er zijn 30 sociale huurwoningen maar ook uitschieters van 1.500 euro huur. De woningen zijn tot op de dag van vandaag zeer geliefd vanwege de veiligheid, de mooie woningen en ook de mooie omgeving en wijk.


Ik ben als woningconsulent fulltime werkzaam en de aanspreekpersoon voor de bewoners. Ik hou alles in de gaten, zelfs de bewoners. Dus als ik sociale problematiek constateer zoals bijvoorbeeld eenzaamheid dan probeer ik een maatje te vinden voor die bewoner. Daarnaast voer ik de administratie samenhangend met de verhuur. Wanneer ik afgewerkt ben neemt de landelijke meldkamer van Woonzorg Nederland de zorg over.
Leuk dat jullie er waren, Fred van Aerle

Een kijkje in de Cloostertoren

Dit gebouw telt 14 verdiepingen en is tot ver in Helmond te zien en vanuit de 14e verdieping kijk je weg tot ver buiten Helmond. Op de 5e verdieping zijn we even gaan kijken in een woning met een huurprijs van 900-- euro excl. servicekosten en zijn onder de indruk van het uitzicht en de grote huiskamer. Er is een afzonderlijke keuken, 2 slaapkamer en een flinke badkamer, 2 berghokken en een leuk balkon. Tevens wat extra’s zoals electrische zonwering etc.

het Broederklooster

Wij gaan op bezoek Bij Anita en Geert v.d. Burgt-Vriens die nu 4 jaar in een woning in het Broederklooster wonen. Zij hebben sinds kort het initiatief genomen om activiteiten te organiseren in de gezamenlijke ontmoetingsruimte (Refter).. Donderdagavond was er al kaarten en ook is er de jaarlijkse barbecue maar daar wordt nu één keer in de maand thema’s aan toegevoegd want zeggen Anita en Geert : “er zijn best wat bewoners eenzaam en iedereen is enthousiast”.
“Dit is één van de kleiner appartementen (sociale huur) maar wij vonden het meteen mooi. Het is op de begane grond en daarom hebben we ook een klein tuintje waar we zeer blij mee zijn. En wat heel fijn is, we hebben hier veel sociale contacten.” Het huis bestaat uit een zitgedeelte en een eetgedeelte en daartussen zit de keuken. Daarbij nog een royale slaapkamer met aangrenzende badkamer en nog een losse slaapkamer. Er is weinig verloop onder de bewoners want ook deze woningen zijn zeer gewild.

Het was een heel fijn bezoek en wij zijn onder de indruk van dit stukje Helmond-Noord waar het prettig wonen is. Wij willen de woonconsulent Fred van Aerle en de actieve bewoners Anita en Geert vd Burgt-Vriens hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het tonen van hun woning.

Tot de volgende keer en dan zijn we misschien bij u op bezoek,
Thea van Lieshout, Louis Claassen (fotograaf) en Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord