Zoals u al eerder heeft kunnen lezen gaan Thea van Lieshout en Angelique Raaijmakers-v.d. Pol regelmatig op de koffie bij wijkbewoners in onze wijk Helmond-Noord. Mogen wij ook een keer bij u op de koffie? Neem dan contact met ons op en wij komen graag.

In gesprek met Leo van Melis, Jan Luykenlaan 14

Leo is in Aarle-Rixtel geboren, tegenover het Verliefd Laantje, wat nu intussen ook Helmond is. Hij heeft 30 jaar in de Horeca gewerkt met hier en daar een onderbreking i.vm. lichamelijke klachten. Zo is hij op de autoloze zondag in 1973 onder politiebegeleiding naar de dokter gebracht. Want werkweken van 100 uren waren niet abnormaal voor hem. Tja, totdat zijn knie het definitief begaf en hij nu een kunstknie heeft.

In 1974 is Leo weer in Helmond komen wonen, in de Harpstraat ook in Noord. Daar heeft hij tot 2010 goed gewoond en na zijn echtscheiding in 2009 is hij in de Jan Luykenlaan gaan wonen. Dit huis is ideaal, vindt hij, want het is een seniorenwoning met een klein tuintje. Wij, Angelique en Thea, zien in die tuin overal bewerkt hout (hondenhok, vogelhuisjes). Leo geeft aan dat dat zijn hobby is, hout bewerken en alles wat we zien is door Leo zelf gemaakt. Vanuit zijn huis kijk je aan alle kanten weg, veel ramen heeft het huis en dus veel lichtinval. En vanuit zijn raam bij de eettafel kijkt hij zo op de speeltuin en de spelende kinderen.

Leo: “Ik zit in de bewonersorganisatie Haverveld om mee te werken aan een mooie wijk. Ook als er bij het speeltuintje iets stuk is of gaat, bel ik de gemeente om dat door te geven. Ik vind wel dat als je belt , het best wel ooit moeilijk is om dan contact te krijgen met de juiste persoon. Dit zou toch beter moeten want ik snap best dat mensen dan niet meer bellen. En mailen?... pfff… Ik heb wel een computer maar dat is niet mijn grootste vriend.

Ik ben nu 70 jaar en 20 keer geopereerd. Het ouder worden komt inderdaad met gebreken maar door de goed gelukte operaties voel ik me hartstikke fit. Een voordeel daarbij is ook wel dat ik een optimist ben en altijd maar blijf rommelen rondom huis en met vrijwilligerswerk. Want weet je…


“Als je bezig bent, vergeet je veel! “


Groetjes Leo van Melis.

Leo, wij willen je hartelijk bedanken voor dit fijne gesprek wat we hadden op 27 november 2013.
Thea van Lieshout en Angelique Raaijmakers- v.d. Pol en Louis Claassen , fotograaf
Werkgroep wonen, wijkraad Helmond-Noord
Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-55975954 

  

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord