Na 34 jaar in de Willem Prinzenstraat was ik er aan toe om een geschikte woning voor mezelf te vinden. Het huis in de Willem Prinzenstraat was te groot geworden en de tuin kon ik niet meer bijhouden. Ik heb altijd als vrijwilliger gewerkt en de laatste 10 jaar bij de Pannehoeve en dus ken ik de wijk Helmond-Noord wel.

Ik woon nu in de nieuwe flat bij de Eeuwsels en ben blij met deze nieuwe plek voor mij. Ik moet nog wennen uiteraard want ik woon er pas dinsdag 4 januari jl. Afgelopen vrijdag (31 jan.) heb ik de sleutel van mijn oude woning ingeleverd en dat voelt wel raar, hoor! Je sluit hiermee toch een periode van je leven af.

Al starend naar mijn oude woning realiseerde ik me dat in dit oude huis mijn kinderen opgegroeid zijn, de kamers waar ze sliepen, dat ik al op mijn 32e weduwe werd. Ik zag al zittend op de vensterbank in het lege huis veel dingen voorbijkomen, gelukkig ook veel goede dingen.

Nu in de Eeuwsels kijk ik om me heen om leuke dingen (koersballen ) te kunnen doen. De onderbuurvrouw die ik heb leren kennen wil ook samen met mij op pad dus dat is wel fijn. Dat is naast de gezondheidsredenen ook een reden om hier te komen wonen. Alleen is ook maar alleen!

Het is een mooie flat met een keuken in de woonkamer. Vanuit de woonkamer kan je zo op het balkon komen, lekker ruim. De keuken is wel vrij klein. Dit appartement is wel één van de kleinste want deze valt in de sociale huur.

Maar als wij een rondleiding krijgen vinden wij het helemaal geen klein appartement. Vanuit de gang zien wij wel 6 deuren. Deur nummer 1 gaat naar het toilet en de 2e deur naar een flinke hobbykamer grenzend aan het balkon. Deur nummer 3 komt uit in een zeer royale slaapkamer met flinke raampartij. Deur nummer 4 gaat naar een ruime badkamer met het 2e toilet. Nummer 5 geeft toegang tot een soort van washok met ruime genoeg. En met de 6e deur kom je in de woonkamer uit.

In de keuken zit nog een deur die toegang geeft tot een ruimte waar de verwarmingsketel hangt en waar je de voorraden met gemakt kwijt kunt.

Friedi: De kelder waar in mijn schuur mijn fiets staat is wel een nadeel. En dan met name wanneer ik met mijn fiets naar de kelder moet of weg ga met de fiets want dan moet ik via een soort van trap met een gleuf voor de fiets. Pff…. Dit lukt me niet en dat hoor ik van meer mensen. Ik hoop dat daar iets aan gedaan kan worden!
Ik realiseer me nu dat ik hier woon dat ik ouder ben en een nieuwe fase inga.
Toch hoop ik, nog lang van mijn leven te kunnen genieten!
Met een vriendelijke groet, Friedi Verleg

 

Beste Friedi,
Het was genieten, dit onaangekondigd bezoek bij jou. Bedankt voor het gesprek!
En hopelijk wordt de toegang tot de kelder voor de bewoners nog aangepast.
Wil je dat we ook een keer bij jou op de koffie komen om zomaar wat te kletsen, laat het ons weten….wij komen graag!
Thea van Lieshout en Angelique Raaijmakers- v.d. Pol
mobielnummer Angelique 06-55975954 of mail Thea Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord