Op 31 maart 2014 zijn wij op bezoek geweest bij mw. Van Stiphout wonende in de flat, Venuslaan.

De flat is ruim opgezet met veel lichtinval, een flink balkon, royale eetkeuken en dat allemaal voor een schappelijk huurprijs vallend onder de huursubsidiegrens.

Als we in de huiskamer zitten aan ons kopje thee raken we eerst aan de praat over onze kinderen. De kinderen van Mw. Van Stiphout wonen allemaal in Helmond en hebben zelf ook kinderen. Daarmee komt het gesprek ook op overlijden want 3 jaar geleden is een zoon van Mw. Van Stiphout overleden. We besluiten toch maar op een ander onderwerp over te gaan alhoewel we beseffen dat ook de dood bij het leven hoort.

Mw. van Stiphout heeft zich als vrijwilliger opgegeven voor het nieuw te vormen bestuur van de wijkraad Helmond-Noord. Samen met een paar andere vrijwilligers zijn zij zich nu in stilte aan het voorbereiden op de nieuwe taak als bestuur van de wijkraad Helmond-Noord. Het is wel grappig want mevrouw van Stiphout dacht bij het lezen van de advertentie dat men iemand zocht om te helpen bij het koffie zetten etc. Toen bleek het om een bestuursfunctie te zijn maar ze heeft er wel heel veel zin in en is blij dat ze nu allemaal de tijd en opleiding krijgen om zich terdege voor te bereiden.

In de flat is een gezamenlijk ontmoetingsruimte waar de bewoners 1 keer per maand gezellig koffiedrinken en kletsen. Deze ochtenden worden druk bezocht maar het is wel jammer dat die multifunctionele ruimte niet meer gebruikt wordt.

Vandaar krijgen we een gesprek over huurhuizen, huurprijzen, wachtlijsten en het woonverdeel-systeem. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat je tegenwoordig heel blij mag zijn als je een mooi huis(je) hebt tegen een betaalbare prijs.

 

Over huizen gesproken… mw. van Stiphout heeft er veel bewoond en hele verschillende type huizen ook. Ze heeft in Nederland, Spanje en België gewoond en is in haar leven al 23 keer verhuist. Verhuizen vond Mw. van stiphout heerlijk want dan kon ze haar creativiteit kwijt tijdens het inrichten van de kamers.

Creativiteit zit in haar want ze schildert al haar hele leven en heeft ook aan de kunstacademie gestudeerd. Tot op de dag van vandaag schildert en tekent ze maar ook de mooie vazen (klei) die in huis staan, heeft ze zelf gemaakt. Over kleien gesproken… Mw. van Stiphout vraagt zich af of er toevallig iemand is die een cursus geeft op het gebied van portretten/bustes kleien want daar wil ze graag mee aan de gang.

Maar ook zou Mw. van Stiphout nog samen met andere bewoners in de wijk aan de slag willen in de keuken in wijkcentrum De terp. Ze denkt aan een combinatie van eettips (diabetici etc), makkelijke bewegingen voor ouderen (bv. Zittend op een stoel) of gewoon gezelligheid…

Dus beste lezers, wie wil er met een groepje aan de slag en dan zelf met elkaar iets bedenken op het gebied van gezondheid, bewegen op een rustig tempo, eten en koken in de Terp? Je kunt daarvoor contact opnemen met Thea of Angelique en wij geven de namen door aan Mw. van Stiphout en dan zijn we misschien weer een leuke activiteit rijker.

Mw. van Stiphout, hartstikke bedankt voor dit openhartig gesprek waaruit ons gebleken is…


elk leven kent haar verschillende fases , sommige fijn en sommige niet zo fijn!
Misschien staan wij de volgende keer bij u aan de deur, lijkt u dat leuk, dan neem a.u.b. even contact met ons op en dan komen wij graag.
Met vriendelijke groet,
Thea van Lieshout (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol, mobiel nummer 06-55975954

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord