Sport en bewegen is hartstikke leuk en bovendien is het goed voor je gezondheid. Alleen, samen, binnen of buiten, het is allemaal mogelijk. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om de sport te vinden die bij hem/haar past. Mensen met een verstandelijke-, lichamelijke beperking of chronische aandoening hebben vaak veel moeite met het vinden van een geschikte sport- of beweeg activiteit. Stichting JIBB Helmond en project Leef! in Deurne voelden een sterke behoefte om daar verandering in te brengen.
Zij hebben dit speciale sport- en beweegaanbod inzichtelijk gemaakt door middel van het uitgeven van het boekje “Sporten op Maat”.
Kern
In het kader van sportstimulering brengen beide organisaties een boekje uit tijdens de Europese Sportweek (19 tot 25 september) waarin nagenoeg alle aangepaste sport- en beweegactiviteiten in de Peelregio (Helmond, Deurne, Asten-Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel & Geldrop-Mierlo) zijn opgenomen. Het doel hiervan is dat steeds meer mensen met een speciale sportbehoefte de weg weten te vinden naar een geschikte activiteit.
Donderdag 22 september heeft Helm Verhees, wethouder sport & welzijn van Deurne het eerste exemplaar van dit boekje in ontvangst genomen. Dit is het startschot voor de verdere verspreiding van het boekje in de gehele regio.
De boekjes worden verspreidt onder verenigingen, scholen speciaal onderwijs, zorgorganisaties en andere professionals. Aanbod dat niet opgenomen is in dit overzicht kan toegevoegd worden op de websites, geef het door aan JIBB/Leef! Mocht u geïnteresseerd zijn in een exemplaar of meer informatie willen ontvangen, mail of bel ons dan!
Voor meer informatie:
Stichting JIBB Helmond 
Daan Gardien 
0492-347071 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lees verder

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord